Munkholm roste sin overmand

En marokkaner med bopæl i Malmø, Elasri Abderrahim, overrumplede den danske favorit, Morten Munkholm, og vandt BT Halvmarathon i strålende forårssol i et rekordstort felt med 7.041 fuldførende løbere.

- Jeg havde nydt løbet mere, hvis jeg havde vundet, men han var bedre end mig, erkender Morten Munkholm.

- Han rykkede voldsomt flere gange, og efter syv-otte kilometer fik han et hul, som han øgede. Jeg forsøgte at komme op, men han var for god. Jeg havde ikke hørt om ham før, men der er masser af afrikanere i Sverige.

Morten Munkholm satte personlig rekord med 1.05.45, en forbedring med ét minut, men blev slået med 47 sekunder. 30-årige Elasri Abderrahim har tidligere løbet 1.02.08, så selv om han er ukendt i Danmark, var sejren ikke overraskende.

- Det er første gang, jeg løber i Danmark. En fantastisk oplevelse. Masser af mennesker, god stemning, god organisation. Jeg kommer meget gerne igen, siger han.

- Det eneste lille minus var vinden, som kostede et minut eller to.

Sara Sig Møller levede op til favoritværdigheden hos kvinderne og forbedrede sin personlige rekord med 58 sekunder til 1.15.09.

- Det gik sindssygt godt de første ti kilometer. Jeg hørte efter 14 kilometer, at Louise Kunø kun var 19 sekunder efter mig, så jeg måtte stramme ballerne . Hun pressede mig virkelig, siger Sara Sig Møller.

- Det var et hårdt løb med en del vind, så jeg er godt tilfreds med tiden. Den blev nogenlunde, som jeg havde ventet.

Indtil for et år siden var Aalborg-pigen Louise Kunø, 26, en almindelig motionist, der løb et par gange om ugen med veninderne og gik til spinning.

Hendes tid på andenpladsen, 1.16.27, er lidt af en sensation efter blot 12 måneders seriøs træning.

- Det var anden gang, jeg løb halvmaraton, og jeg forbedrede mig med ti minutter, siger hun.

- Jeg løb sammen med min træner, David Møller, og det var en stor hjælp. Jeg kunne godt tænke mig at løbe VM næste år i København.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip