Muren Landin: Jeg havde noget at revanchere

Niklas Landin var om nogen manden bag den danske sejr over Spanien lørdag aften ved EM i håndbold.

Målmanden leverede især i anden halvleg spil til et gigantisk 12-tal, men det var også kun på sin plads, mener selvkritiske Landin, der langt fra var tilfreds med egen indsats før pausen.

- Jeg følte virkelig, jeg havde noget, jeg skulle revanchere fra første halvleg. Jeg følte, der var mange bolde, jeg skulle tage.

- Dem følte jeg, jeg fik taget i anden halvleg, og det var med til at få sat vores anden bølge-kontraer i gang - og tilskuerne i gang. Det var en helt fantastisk stemning, siger Danmarks bedste i 31-28-sejren over de spanske verdensmestre.

Landstræner Ulrik Wilbek mener, Danmark spillede noget nær perfekt. Landin mener kun, det var tilfældet efter pausen.

- Det var en rodet første halvleg, hvor vi hele tiden formåede at komme et skridt foran, men anden halvleg var rigtig godt spillet fra vores side i både forsvar og angreb.

Helt tilfreds er han dog ikke.

- Jeg søger altid forbedring. Vi kunne have holdt dem nede på endnu færre mål. De scorede 14 mål i første halvleg, og det er for mange. Jeg havde gerne set, at vi havde slået dem med seks-syv mål, siger han.

Tanken om at få revanche for sidste års 19-35-nederlag i VM-finalen har ikke været et tema for Landin.

For ham handlede kampen mod Spanien om at vinde, komme op på seks point og sikre sig det perfekte udgangspunkt inden de to resterende kampe i mellemrunden mod Ungarn mandag og Island onsdag.

Danmark kan nøjes med at vinde den ene af de to for at spille sig i semifinalen. En fordel af de store.

- Nu er vi to point foran Spanien. Og ved at slå Ungarn kan vi spille med lidt mindre intensitet mod Island. Det er vores mål lige nu, siger Landin.

Tidligere ved EM er målmanden blevet godt sur, når han er blevet skudt i hovedet. Det skete også et par gange lørdag, men de spanske skytter får ikke verbale hug.

- Det var lidt min egen skyld. Den ene var et presset skud, og det er ikke noget, jeg kan blive sur over. Den anden ramte jeg selv med foden, inden den røg op i hovedet på mig. Det kan man vel dårligt give ham skylden for, siger Landin.

Landin ser fortsat Spanien som en af tre store konkurrenter i kampen om guldet.

- Dem, Kroatien og Frankrig med Karabatic i topform. Sverige er outsider, siger Landin.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip