Murray: French Open er den sværeste turnering at vinde

Skrevet af admin

05/06/2016

Dagens topnyheder

Hverken briten Andy Murray eller serberen Novak Djokovic har vundet grand slam-turneringen French Open.

Den statistik bliver dog lavet om søndag, når de to spillere mødes i finalen på Roland Garros-anlægget.

De to 29-årige spillere har tilhørt verdenstoppen i en årrække og ligger henholdsvis nummer et og to på verdensranglisten.

I French Open har de haft den udfordring, at spanieren Rafael Nadal er langt bedre til at spille på grus. Derfor er det den sværeste grand slam-turnering at vinde, siger Andy Murray.

- Det bliver åbenlyst en stor kamp for os begge. Novak mangler kun French Open for at have vundet alle grand slam-titler, og for mig kan det blive den første titel i turneringen.

- Ingen af os ved, hvor mange flere chancer vi får for at vinde her. Det tog også Roger Federer en del år, før han vandt her. Det er en meget svær turnering at vinde, så der står meget på spil for os begge, siger briten.

I år måtte Rafael Nadal trække sig fra turneringen med en skade før sin kamp i tredje runde. Spanieren har vundet turneringen ni gange.

Andy Murrays bedste resultat i turneringen hidtil har været en plads i semifinalen. Novak Djokovic har til gengæld tre gange tabt i finalen. Senest sidste år mod Stanislas Wawrinka.

Djokovic er glad for, han har mulighed for at revanchere det nederlag.

- Jeg har sat mig selv i den position, som jeg har håbet på lige siden sidste års finale. Turneringen står altid højt på min liste, når jeg ser frem mod en ny sæson, siger Djokovic.

Søndagens finale begynder klokken 15.

/ritzau/