Murray har positive nerver før Davis Cup-finale

Andy Murray er stjernen, som skal sikre Storbritannien den første Davis Cup-triumf siden 1936, når det fra fredag går løs på det røde grus i finalen i Gent mod værtsnationen, Belgien.

Verdensranglistens nummer to skal spille to singler samt en double med broren Jamie Murray, mens den blot 20-årige Davis Cup-debutant Kyle Edmund, nummer 100 på verdensranglisten, skal spille de to øvrige singler i holdkampen, der går over fem kampe.

Andy Murray er da også klar over, at der hviler et pres på hans skuldre for at levere sejre, men han er klar og spændt.

- Der er selvfølgelig nerver, men det er positivt. Jeg bliver først lidt bekymret, hvis jeg ikke er nervøs, siger Murray til Reuters.

Belgien stiller i singlerne med verdens nummer 16, David Goffin, og Ruben Bemelmans, der er rangeret som nummer 108 på verdensranglisten. I doublen stiller belgierne med Steve Darcis og Kimmer Coppejans.

Fredag åbner debutanten Kyle Edmund finalen mod Belgiens stærkeste kort, David Goffin, inden Andy Murray efterfølgende skal møde Ruben Bemelmans.

- Det her vil blive det største publikum, jeg nogensinde har spillet foran. Det bliver en ny oplevelse for mig, lyder det fra Edmund.

Ender det med favoritsejre til henholdsvis Goffin og Murray på førstedagen, vil lørdagens double afgøre, hvilken nation som går ind til søndagens to afgørende singler med en føring på 2-1.

Her bliver der byttet rundt kampene i forhold til førstedagen, så Murray møder Goffin, og Bemelmans møder Edmund.

Vinderen af opgøret er den nation, som først vinder tre kampe.

Belgien har aldrig tidligere vundet Davis Cup. Tilbage i 1904 var landet i finalen, hvor det blev til nederlag mod netop Storbritannien, der den gang stillede op som De Britiske Øer.

Storbritannien har i alt vundet Davis Cup-trofæet ni gange, men altså senest i 1936.

/ritzau/

Dagens Gossip