Murray mænger sig med legender i jagt på Wimbledon-titel

Skrevet af admin

07/07/2016

Mest læste i dag

Skotske Andy Murray har gennem en årrække tilhørt den såkaldte "Big Four" i herretennis.

Men når det kommer til vundne grand slam-titler, halter han langt efter de øvrige medlemmer i den eksklusive klub, Roger Federer, Novak Djokovic og Rafael Nadal. Murray har vundet to, Federer 17, Nadal 14 og Djokovic 12.

Murray er foreløbigt blot noteret for én Wimbledon-triumf i 2013, men alligevel bevæger han sig ind blandt de spillere, der har markeret sig flottest i turneringen.

Med sejren i kvartfinalen onsdag over Jo-Wilfried Tsonga gjorde han sig klar til sin syvende semifinale i turneringen. Samme antal kan Djokovic og Murrays nuværende træner, Ivan Lendl, bryste sig af.

Samtidig tangerede han legenden Björn Borgs antal af singlesejre i turneringen på en delt syvendeplads.

- Det føles rart, han er en af sportens største nogensinde. Et eller andet må jeg gøre rigtigt, når jeg tangerer hans antal sejre. Men han vandt altså turneringen fem gange, så jeg har stadig lang vej, siger Murray.

I fredagens semifinale skal han slå tjekken Tomas Berdych for at nå Wimbledon-finalen for tredje gang i karrieren.

Murray har en indbyrdes statistik på 8-6 med i tasken til opgøret, men ingen af de 14 kampe er spillet på græs.

- Jeg må lige se nogle af hans kampe, så jeg kan se, om han gør noget anderledes på græs, og hvad der er hans styrker og svagheder.

- Han er en stor fyr, der server godt, og han har nogle store, store slag, når han får lov til at diktere spillet. Det skal han ikke have lov til, for så kommer jeg til at løbe meget, siger Murray.

De engelske fans er begyndt at drømme om en finale mellem Murray og Federer. Begge skulle bruge fem sæt på at vinde i kvartfinalen. Federer afværgede endda tre matchbolde, inden han havde nedkæmpet kroaten Marin Cilic.

Det er 11. gang, at Federer når semifinalerne i Wimbledon, men selv tvivlede han på, han kunne realisere det i år.

Schweizeren har døjet med rygproblemer i foråret og var tidligere på året ude efter en knæoperation og har derfor kun spillet få turneringer.

- Jeg var meget bekymret, da jeg ankom. Men jeg tror, det var godt for mig at få syv kampe i Halle og Stuttgart inden turneringen.

- Nu er jeg pludselig i semifinalen, og det overrasker mig faktisk en del, siger Federer.

Hans modstander i semifinalen bliver den canadiske superserver Milos Raonic, der op til turneringen tilknyttede legenden John McEnroe som træner.

De to semifinaler spilles i forlængelse af hinanden på Centre Court med start fredag klokken 14.

/ritzau/