Murray: Tidligere nederlag gør triumfen ekstra god

Det er først i de senere år, at Andy Murray er trådt ind på tennisscenen og har høstet de store triumfer i grand slam-sammenhæng.

Den måske skelsættende begivenhed var finalenederlaget i Wimbledon i 2012 til Roger Federer, som bragte Murray i tårer på banen.

Siden det smertefulde nederlag til Federer har skotten vundet tre grand slam-titler. Søndag blev det til den anden Wimbledon-titel i karrieren med sejr over Milos Raonic.

- Triumferne føles ekstra gode på grund af de nederlag, jeg tidligere har indkasseret, siger Murray ifølge AFP.

I årets finale slog Murray på overbevisende manér canadieren Milos Raonic, som blev holdt nede på blot otte serveesser. Det var kun et enkelt mere end Murray.

- Jeg spillede virkelig god tennis. Dette er den vigtigste turnering for mig hvert eneste år. Jeg har haft nogle herlige stunder her, men også nogle pinefulde nederlag.

- Disse sejre er specielle, og jeg er så stolt over at få fingrene i dette trofæ igen, lyder det fra Murray.

Det var sjette gang i træk, at Raonic tabte til Murray, som havde ros til modstanderen.

- Milos har haft nogle fantastiske uger på græsset. Da jeg vandt i 2013, havde jeg ikke tid til at nyde min sejr. Det vil jeg sikre mig, at jeg gør denne gang.

- Jeg ønsker at takke mit team og min familie. Jeg elsker jer alle, siger 29-årige Murray, der er nummer to i verden.

I 2013 blev Murray den første britiske herrespiller til at vinde Wimbledon, siden Fred Perry gjorde det i 1936. Nu har Murray også prøvet at vinde flere af slagsen, ligesom Perry præsterede i 1930'erne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip