Murray udligner for England i tæt Davis Cup-finale

27/11/2015

De bedste tennisspillere fra Storbritannien og Belgien vandt hver deres single på Davis Cup-finalens første dag i den belgiske by Gent.

Andy Murray havde let spil i tre sæt mod belgieren Ruben Bemelmans. Han vandt 6-3, 6-2 og 7-5, og med den sejr udlignede han til 1-1 for briterne.

For belgiernes bedste mand David Goffin blev den første kamp en anderledes spændende affære.

Goffin, som er nummer 16 på verdensranglisten, fik klø af den britiske debutant Kyle Edmund i de to første sæt fredag. Kyle Edmund, som er nummer 100 i verden, vandt første sæt 6-3 og andet sæt 6-1, men belgieren kom tilbage og vandt de tre næste sæt med 6-2, 6-1 og 6-0.

Englænderen løb helt tør for energi, og David Goffin vandt kampens sidste 12 partier. Det var første gang i belgierens professionelle karriere, at han vandt en kamp efter at have tabt de to første sæt.

De to nationer spiller double lørdag, mens finalen først bliver afgjort med søndagens to singlekampe. Andy Murray og David Goffin mødes i en meget imødeset første single søndag.

Hvis Storbritannien vinder Davis Cup vil det være første gang siden 1936 for den stolte tennisnation. Belgien har aldrig tidligere vundet Davis Cup, selv om turneringen har eksisteret i 115 år.