Musharraf ført til politihovedkvarter

Internationale nyhedsmedier skriver, at Musharraf blev kørt til politets hovedkvarter et par timer efter, at han var ankommet til sit landsted efter at være mødt op ved en domstol i hovedstaden Islamabad. Torsdag udstedte domstolen en arrestordre mod Musharraf, som dog forlod retslokalerne og uhindret kørte hjem.

Fredag formiddag mødte han frem i retten af egen fri vilje og bad om at blive placeret under husarrest i stedet for at blive sat i fængsel, hvorefter han igen kørte hjem.

Den 62-årige Pervez Musharraf skal indenfor to dage fremstilles for en anti-terror-domstol og i de to dage skal han sidde i politiets varetægt, skriver Reuters.

Musharraf styrede Pakistan med en jernnæve, efter han i 1999 kom til magten ved et ublodigt kup og gik af i 2008.

Her blev han afløst af en civil og folkevalgt præsident og drog i selvvalgt eksil. I sidste måned vendte han tilbage i håb om et politisk comeback og med en tilsyneladende overbevisning om, at han takket være forbindelserne til Pakistans stærke militærledelse ville være hævet over retssystemet.

Han er siden hjemkomsten blevet mødt med blandt andet anklager om magtmisbrug, da han i 2007 indførte undtagelsestilstand og fyrede en række dommere, blandt dem en højesteretsdommer.

Den aktuelle sag er dog kun en ud af flere, der er rejst mod Musharraf.

Udover anklagen for embedsmisbrug er han anklaget for deltagelse i den sammensværgelse, der førte til mordet på den kvindelige oppositionsleder Benazir Bhutto i 2007, og for sin medvirken i drabet på en oprørsleder fra Baluchistan under en militæroperation, samt anklaget for have spredt frygt og terror i befolkningen.

Det er første gang, at en af Pakistans tidligere magtfulde militære ledere har måttet stille i en retssal anklaget for gerninger begået i embedsperioden. Tiderne er på flere måder skiftet i Pakistan, og fra sit stærkt bevogtede landsted i udkanten af Islamabad, nåede han at skrive på sin Facebookprofil, at han vil kæmpe imod anklagerne:

»Disse beskyldninger er politisk motiverede, og jeg vil kæmpe mod dem i retten, hvor sandheden forhåbentlig vil komme for en dag,« skrev den tidligere præsident ifølge AFP.

Musharrafs forhåbning om et politisk comeback ved næste måneds parlamentsvalg led dog skibbrud, da den pakistanske højesteret tirsdag besluttede, at Musharraf ikke kan opstille til valget, der skal finde sted 11. maj.

Fredagens overflytning til en celle i politihovedkvarteret fuldender nedturen for den tidligere hærchef og leder af atommagten Pakistan.

Den politiske analytiker, Hasan Askari, vurderer ifølge AFP, at arrestationen af Musharraf risikerer at overskygge valget, som kun er det andet demokratiske af slagsen efter at Musharraf slap tøjlerne.

»Domstolen kunne løslade ham mod kaution nu og tage sagen op efter valget,« siger Hasan Askari.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip