Musiker sælger kunst for 200 millioner

Rockguitaristen Eric Clapton solgte fredag en af perlerne i sin private kunstsamling, der kom under hammeren i auktionshuset Sotheby's i London for et rekordstort beløb.

Det abstrakte værk af maleren Gerhard Richter blev afhændet til en anonym kunstkøber, som må have en velspækket tegnebog - salgsprisen endte nemlig helt oppe på 21,3 millioner pund, hvilket svarer til knap 200 millioner danske kroner.

Det var ikke bare langt over vurderingen, men også en ny rekord for Richter, der regnes for en af de mest eftertragtede topnavne i den internationale kunstverden.

Det har også været en rigtig god investering for den britisk-fødte musiker Eric Clapton, der købte maleriet "Abstraktes Bild (809-4)" tilbage i 2001 for kun en brøkdel af den pris, som han nu sælger det videre for.

Gerhard Richter blev født i den tyske by Dresden for 80 år siden og voksede op under kommuniststyret i DDR. Når hans kunstværker i dag kommer under hammeren, hører de til blandt de allerdyreste på verdensplan.

Richter-værket, som Eric Clapton nu sælger, stammer fra 1994 og er et abstrakt maleri i hovedsageligt røde, mørkeblå og gule farver.

Kilde: AFP

 

Dagens Gossip