Musikeren Ole Erling er død 77 år gammel

Skrevet af admin

21/02/2016

Mest læste i dag

Bag sit Hammond-orgel har Ole Erling spillet til et utal af fester med suppe, steg og is på menuen.

I næsten 60 år har han spillet op til fest, men lørdag døde han pludseligt i sit hjem i Smørum, oplyser hans datter Marianne Nibe Lohmann til Ritzau.

Selv om han i julen blev indlagt med et dårligt hjerte, så var han blevet helt frisk igen, og derfor var det noget af en overraskelse, at han pludselig døde, 77 år gammel, fortæller hun.

- Han var et fantastisk, sprudlende menneske, som altid kunne hive en stemning op til et hvert selskab. Det er stort tab, at vi mister ham nu, siger hun.

- Men han var glad og taknemmelig til det sidste, og vi er taknemmelige for, at vi har kunnet få lov til at beholde ham så længe.

Det stod ikke skrevet i kortene, at Ole Erling skulle blive musiker. Han uddannede sig nemlig først som elektriker, men fik som fritidsmusiker succes til forskellige selskaber som bryllupper og konfirmationer.

Siden stiftede han et grammofonselskab og har udgivet en række cd'er i flere lande. Men det er særligt selskabsmusikken, hvor han af de fleste har været kendt og elsket.

I fem år spillede han på Langelandsfestivalen for en ny generation af publikum, som dyrkede ham som kult.

Selv om han skruede lidt ned de sidste år, var han stadig ude en gang i mellem og spille til selskaber på Hammond-orgel. Senest den 19. december sidste år.

Ole Erling efterlader sig sin hustru Lise, som han har kendt i 61 år,samt tre børn og et barnebarn.

/ritzau/