Musikstjerner til kamp mod fattigdom

En række musikstjerner fra hele verden går til kamp mod fattigdom.
Sting, will.i.am og Elvis Costello er blandt de kunstnere, som har indspillet nye versioner af berømte protestsange forud for G8-topmødet i denne måned.

Også Green Day, Mumford & Sons og Bono bidrager til det nye agit8-initiativ, der får opbakning fra U2-forsangerens One-kampagne.

Målet er at få en ny generation til at kæmpe mod de to svøber social uretfærdighed og økonomisk ulighed, der ofte går hånd i hånd.
Værktøjet er protestsangene med tihørende videoer, der kan ses på internettet.

Ed Sheeran har indspillet en ny version af Bob Dylans klassiker »Masters of War« og påpeger, at musik virker. »Der findes næppe noget mere kraftfuldt værktøj til at engagere folk«, vurderer den britiske sanger, mens Bono peger på et aktuelt emne: »I disse dage bliver vi mindet om den store Nelson Mandelas ord om, at fattigdom er ligeså unaturlig som slaveri og apartheid. Det er menneskeskabt og kan bekæmpes«, siger U2-stjernen og tilføjer med Mandela-citatet:
»Millioner af mennesker er fanget i fattigdom. Det er på tide at sætte dem fri«.

Kunstnerne bag agit8 håber at få verdens politiske ledere til at sætte fattigdom på dagsordenen, når de samles til G8-topmøde i Nordirland den 17. og 18. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip