Muskelhund fundet skudt i skoven

I weekenden blev en muskelhund fundet død i True Skov ved Tilst uden for Aarhus. Den sort-hvide hund blev fundet i skovbunden, og var tydelig vis blev aflivet på brutal vis.

Begge ører var blevet skåret af, og den var formentlig blevet dræbt af skud fra en boltpistol. Det oplyser kredsformanden i Dyrenes Beskyttelse, Karin Eriksen, til TV2 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Tjhors bortfører kører ulovlige hvalpe til Tyskland

Det var en cyklist på vej gennem skoven, som blev opmærksom på den døde hund. Sagen er meldt til politiet, og i Dyrenes Beskyttelse tager men skarpt afstand fra den behandling, hunden har fået.

- Vi er rigtigt kede af, at ejeren har valgt at aflive den på den måde. Hvis en hund har adfærdsproblemer, så må man henvende sig til eksperter. Og hvis der er tale om en ulovlig race, så har man som ejer ansvaret for at få den aflivet hos dyrlægen - eller kontakte os, hvis man ikke har råd til det, siger kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse, Tina Engberg, til Dagens.dk.

Hun fortæller, at Dyrenes Beskyttelse allerede har fået mange henvendelser i sagen. Men at alle er blevet bedt om at kontakte politiet, hvis de har kendskabt til hunden eller ejeren. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

På grund af de afskårene ører er det ikke muligt at identificere hunden via øremærkningen.

Dyrenes Beskyttelse har kontakte Aarhus Kommune for at få hunden fjernet fra True Skov.  

Dagens Gossip