Muslimer i Californien fordømmer masseskyderi

Muslimske organisationer i Californien udtrykker forfærdelse over angrebet under et juleselskab på et handicapcenter i San Bernardino, hvor 14 mennesker blev skudt og dræbt og 17 blev såret.

- Det muslimske samfund står skulder ved skulder med andre amerikanere i afstandtagen fra enhver forkrøblet tankegang, som hævder at kunne retfærdiggøre så afskyelige handlinger.

Det siger Hussam Ayloush, som er direktør ved Los Angeles-kontoret for Rådet for Amerikansk-Islamiske Relationer, Cair.

Politiet i San Bernardino i Californien har identificeret de to personer, der stod bag skyderiet som Syed Rizwan Farook, en 28-årig mand, der skulle være født i USA.

Den anden person er en 27-årig kvinde, der hed Tashfeen Malik. Hun var angiveligt enten gift eller forlovet med Syed Rizwan Farook.

Parret blev dræbt i en ildkamp med politiet efter en biljagt.

Ifølge politichef Jarrod Burguan forlod Farook en julefest på handicapcentret og vendte senere tilbage med Tashfeen Malik og åbnede ild mod festdeltagerne.

Der er blevet fremsat spekulationer om, at der skulle være tale om et terrorangreb, men politiet i Californien understreger, at motivet for angrebet fortsat er uklart.

En svoger til en af de mistænkte har på et pressemøde sagt, at han er i chok over, at hans søsters mand er involveret i angrebet.

- Jeg aner ikke, hvorfor han skulle gøre noget sådant, siger Fahran Kahn, som er svoger til Syed Farook.

Ifølge amerikanske medier var Farook ansat i San Bernardino kommunes sundhedsforvaltning, som havde arrangeret festen, hvor skyderiet fandt sted.

Farooks far siger til tabloidavisen The New York Daily News, at hans søn var en stærkt troende muslim.

- Han var meget religiøs. Når han var på arbejde, kom han hjem for at bede, hvorefter han gik tilbage. Han var muslim.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip