Muslimsk bedesal plyndret og vandaliseret på Korsika

Skrevet af admin

26/12/2015

Dagens topnyheder

Demonstranter har fredag plyndret en muslimsk bedesal og sat ild til udgaver af Koranen på den franske ø Korsika, oplyser politiet.

Den franske regering fordømmer angrebet. Landets premierminister, Manuel Valls, skriver blandt andet på Twitter, at der er tale om en "uacceptabel krænkelse".

Urolighederne opstod juledag, hvor der i forvejen var et forhøjet sikkerhedsniveau på grund af de blodige angreb i Paris 13. november, hvor jihadister dræbte 130 personer.

I byen Ajaccio blev to brandmænd og en politibetjent såret natten til fredag i et lavindkomstkvarter, da de ifølge myndighederne blev udsat for et "bagholdsangreb" af "adskillige hætteklædte unge".

I protest mod overfaldene samledes omkring 150 personer fredag eftermiddag for at vise støtte til politiet og brandkorpset. Men nogle af dem forlod hoveddemonstrationen og gik mod det fattige boligområde, hvor urolighederne brød ud natten før.

De råbte ting som "ud med araberne" og "her bor vi" ifølge en journalist fra nyhedsbureauet AFP.

Samtidig smadrede en lille gruppe mennesker glasdøren ind til den nærliggende bedesal, plyndrede salen og satte ild til flere bøger, herunder Koranen.

- 50 bøger blev smidt ud på gaden, siger den regionale embedsmand Francois Lalanne og tilføjer, at nogle af bøgernes sider var blevet brændt.

Det Franske Råd for Muslimsk Tro (CFCM) og rådets underafdeling, der overvåger islamofobi, fordømmer angrebet og peger på, at fredagens angreb sker "på en dag, hvor både muslimer og kristne samles til bøn".

Den kristne jul falder i år tæt på den muslimske festdag, hvor man fejrer profeten Muhammeds fødsel.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, mener, at angrebet på bedesalen viser tegn på "racisme og fremmedhad".

/ritzau/AFP