Muslimsk pige beordret til at bære "burkini" i svømmehallen

En muslimsk pige i Tyskland bliver nu tvunget til at trække i en såkaldt "burkini", så hun kan deltage i skolens svømmeundervisning.

En tysk domstol har fastslået, at man ikke med henvisning til sin religion kan slippe for at deltage i undervisningen, hvor drenge og piger er sammen i svømmehallen. Retten mener, at pigerne kan tage fuldt hensyn til deres religiøse retningslinjer ved at svømme i den ikke-tætsiddende to-delte dragt med tilhørende hætte. Det skriver Der Spiegel International.

Sagen drejede sig om den 13-årig Aisha, som går på gymnasiet i Frankfurt. Pigens forældre, der stammer fra Marokko, ønskede ikke, at datteren var i svømmehallen samtidig med drengene, da det ikke kunne forenes med passende muslimsk påklædning. Et ønske som skolen nægtede at følge.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Det var den tyske administrative ret i Leizig, som onsdag afgjorde, at skolerne godt kan kræve, at muslimske piger er med i undervisningen, uden den er kønsopdelt. Retten afviste også forældrenes argument om, at pigen ville blive udsat for drenge i badebukser.

Religionsfriheden giver ikke ret til undgå andres adfærd så som tøj og traditioner, som er en del af hverdagen på skolen, lyder det fra retten.

LÆS OGSÅ: Halal: Brev om svinekødsfri lejrskole vækker stor debat på nettet

Aisha, som ellers får topkarakterer og stiler mod universitetet, var tæt på at dumpe faget idræt på grund af sagen. Hun blev simpelthen væk fra svømmeundervisningen og bestod kun med nød og næppe, fordi hun deltog i andre idrætstimer dækket fra top til tå af lange bukser, langærmet bluse og tørklæde.

Der bor omkring fire millioner muslimer i Tyskland, og det bliver et stadig mere almindeligt syn, at se piger iført burkini i skoler og offentlige svømmehaller.

Burkinien er designet sådan, at den med garanti ikke klæber til kroppen og ikke kan komme til at afsløre kvindens former. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip