Muslimsk tv-vært går viralt: Dette er Islamisk Stats farligste våben

Hvordan stopper vi Islamisk Stat? Det spørgsmål har været på manges læber længe, og det er blevet endnu mere aktuelt siden fredagens terrorangreb i Paris.

Den muslimske tv-vært Waleed Aly fra det australske talkshow The Project går lige nu viralt med sit bud.

Ifølge ham er Islamisk Stat pressede, og ekstremisternes strategi er at vende Vesten mod herboende muslimer for at skubbe dem over på deres side. Det står for ham klart efter angrebet i Paris.

- Der er ingen tvivl om, at dette var et islamistisk terrorangreb, som formentlig blev udført under Islamisk Stats faner. Hvad vi endnu ikke ved er, om angrebet blev planlagt, beordret eller finansieret af Islamisk Stats ledere i Syrien. For problemet er, at det er det, Islamisk Stat gør. De tager æren for enhver form for terror på vestlig jord, så de virker større og stærkere, end de faktisk er, mener Waleed Aly.

Han nævner tilfælde, hvor Islamisk Stat har taget æren for angreb, selvom de ikke har orkestreret dem.

- Der er en grund til, at Islamisk Stat ønsker at virke magtfulde, selvom de ikke vil erkende, at det land, de har taget, er blevet taget fra svage fjender. At de bliver slået ned af luftbombardementer. Eller at de i sidste weekend mistede en betydelig del af deres territorium, siger tv-værten.

- Islamisk Stat ønsker ikke, at du skal vide, at de hurtigt ville blive knust, hvis de stod over for en ordentlig hær på en ægte kampplads. De ønsker, at du skal frygte dem. De ønsker, at du skal blive vred. De ønsker, at vi alle skal blive fjendtlige. Her er grunden, siger han og fortsætter:

- Deres strategi er at splitte verden i to lejre. Det er så sort og hvidt. Igen ved vi det, fordi de selv har sagt det. Sidste år sagde de, at der “ikke er en gråzone i dette korstog mod Islamisk Stat. Verden er splittet i to lejre. En for de rettroende, en for de vantro, som skal forberede os på den sidste store krig.

Waleed Aly mener, at deres mål er at skabe Tredje Verdenskrig. En krig mellem muslimer og alle andre.

Læs også: Amerikanske stater lukker dørene for syriske flygtninge

- De har fået det ind i hovedet, at hvis de kan gøre muslimer til Vestens fjende, så vil muslimer i Frankrig, England, USA og her i Australien ikke have andre steder at vende sig hen end til Islamisk Stat. Det var præcis deres strategi i Irak. Nu vil de have det til at blive globalt.

- Jeg er vred på disse terrorister. Jeg får kvalme over volden. Jeg er knust over de familier, der er blevet ladt tilbage. Men ved I hvad? Jeg vil ikke lade mig manipulere. Vi har alle brug for at stå sammen. Jeg ved, hvordan det lyder, og at det er en kliché, men det er også sandt. For det er præcis, hvad Islamisk Stat ikke ønsker.

Se indslaget nedenfor.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip