Muslimske elever ligger på gangene og beder: Nu forbyder direktør bøn i skoletiden

Direktøren på SOPU-uddannelsen (sosu-assistenter og pædagogiske assistenter red.)
i Hillerød har indskærpet overfor skolens muslimske elever, at det ikke går, at de ligger på gangene og beder bønner.

Og det har fået en muslimsk kvinde til at dele opråbet på Facebook.

Opslaget er senere hen blevet delt af Facebook-profilen 'Ghetto Manden', hvor det allerede har høstet mange kommentarer og reaktioner. Det fremgår ikke, hvad kvinden på billedet hedder.

Overfor BT bekræfter direktøren, at man for nyligt har måtte indskærpe over for muslimske elever, at de ikke må bede på skolens område.

- Vi har mindet vores elever om det og genoptrykt regelsættet, fordi vi har haft nogle episoder, der krævede, at vi fik det genopfrisket. Nogle ville have indrettet bederum på skolens område, og muslimernes bøn bliver meget mere synlig, fordi de i nogle tilfælde har lagt sig på gangarealerne og bedt, og religion og uddannelse hænger ikke sammen - det hører privatlivet til, siger direktør Inger Margrethe Jensen til BT.

Pigen er efterfølgende blevet kaldt til en samtale i dag med uddannelseschefen på skolen, hvor det vil blive indskærpet, at reglerne står til trone, hvilket også gælder, når de skal ud i praktik.

- Vi forventer, at eleverne lever op til reglerne, for vi går ind for, at man skal opføre sig som det hør og bør sig ude i samfundet, og hvis du som sosu-assistent er ude hos fru Petersen, så kan du ikke pludselig lægge dig ned og bede, siger direktøren til avisen.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip