Muslimske skoler ser ingen grund til skærpet tilsyn

Skrevet af admin

11/03/2016

Mest læste i dag

Der bliver i forvejen holdt et vågent øje med de muslimske friskoler, og på Selam Friskole i Hasselager ved Aarhus har de intet at skjule.

Det siger skolelederen, Henrik Sørensen, som derfor ikke giver meget for Socialdemokraternes forslag om at skærpe tilsynet med friskoler.

- Jeg kan simpelthen ikke se, at der skulle være et problem med det nuværende tilsyn. Jeg synes, at det fungerer ganske fint.

- Så vidt jeg husker, har der to gange inden for de seneste fem år været anklager mod vores skole, hvor der er blevet ført tilsyn. Og begge gange har der ikke været nogen anmærkninger, siger Henrik Sørensen.

I kølvandet på TV2's dokumentar "Moskeerne bag sløret" har Socialdemokraterne meldt ud, at der bør aflægges flere kontrolbesøg på muslimske friskoler, og at skolernes undervisningsmaterialer skal tjekkes.

Dokumentaren "Moskéerne bag sløret" beskriver, hvordan en forening bag en moské får kommunalt tilskud som socialt værested med fysisk aktivitet for børn, men at pengene reelt går til en koranskole.

- Det er en rent politisk manøvre, at man nu ønsker at stramme op, siger Henrik Sørensen og fortsætter:

- Men hvis man snakker om muslimske friskoler, synes jeg, at man skulle tage hele vejen rundt og også tale om kristne og andre friskoler, hvor der måske også kunne være en fordom om, at der er noget i deres værdigrundlag, der ikke lever op til lovens krav.

På Al-Hilal Skolen i Københavns Nordvestkvarter ser skoleleder Aziz El-Wali heller ingen grund til, at skolernes undervisning og praksis tjekkes oftere.

Men omvendt er de tilsynsførende velkommen til enhver tid.

- Tilsynet fungerer udmærket i forvejen, men jeg har ikke noget imod, at man fører yderligere tilsyn. Der er i forvejen en stor gennemsigtighed på vores skole, så vi har ikke noget at skjule, siger Aziz El-Wali.

- Vi er hele tiden modtagelige over for kritik eller rettelser. Vi er ikke fejlfri, men vi sigter efter at være på niveau med folkeskolen, siger han.

/ritzau/