Myanmar ramt af kraftigt jordskælv

Et jordskælv, der er målt til 6,9, har onsdag ramt Myanmar, oplyser det amerikanske jordskælvscenter USGS.

Epicentret lå omkring 150 kilometer nordvest for byen Mandalay, men 135 kilometer under jordens overflade.

Rystelserne kunne også mærkes i den tidligere hovedstad Yangon, hvor bygningerne skælvede, fortæller et dansk øjenvidne til Ritzau.

- Jeg kunne høre min dør og mine vinduer stå og klirre. Det har de ikke gjort før ved andre jordskælv, så det tydede på, at det var et kraftigt et, fortæller Kalika Bro-Jørgensen, der er journalist og kommunikationskonsulent, til Ritzau.

Hun bor øverst på syvende sal i en ejendom og sad på sin tagterrasse, da bygningen begyndte at ryste.

- Først rystede det kun et kort øjeblik, men efter en pause kom rystelserne igen, denne gang voldsommere. Jeg talte sekunder og vil tro, at det varede omkring 30 sekunder, siger hun.

Kalika Bro-Jørgensen fortæller, at mange af hendes venner i Myanmar har kastet sig over Facebook, hvor de udtrykker deres bekymring for, om skælvet onsdag aften lokal tid kun var et forvarsel om et større skælv.

Skælvet skete omkring klokken 20.30 lokal tid (klokken 16 dansk tid) midt under Myanmars vandfestival, hvor mange mennesker har fri for at feste og deltage i arrangementer rundt om i landet.

Endnu er der ikke indløbet meldinger om skader eller tilskadekomne efter det kraftige skælv.

Epicentret ligger meget tæt på byen Kale, der har omkring 400.000 indbyggere, og ved delstaten Chin, som i forvejen er ødelagt af sidste år kraftige cyklon og de efterfølgende oversvømmelser.

I det østlige Indien og i Nepal kunne man ligeledes mærke kraftige rystelser, oplyser øjenvidner til internationale nyhedsbureauer.

/ritzau/

Dagens Gossip