Mylenberg: De Konservative sejrer i sagen om kvælstof

Det er en politisk sejr for De Konservative, at regeringen nu efterkommer partiets ønske om at kompensere for den omstridte landbrugspakkes øgede udledning af kvælstof.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg.

- Det er en stor dag for De Konservative og i særlig grad for Søren Pape, som nu har vist to gange på det her område, at det var regeringen og ikke ham, der skulle bøje af.

- Han har rent faktisk fået det, han kom efter. Nu kan vælgerne forholde sig til det, og de kan forholde sig til De Konservative som et parti, der står fast på det, de mener, siger Troels Mylenberg.

De Konservative krævede for nylig, at regeringen kompenserede for, at landbrugspakken øger udledningen af kvælstof. Det skulle ske med en naturpakke, som sænker udledningen.

Og dette krav synes altså nu at bære frugt.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har således onsdag oplyst til TV2, at der de kommende år skal udledes mindre kvælstof i naturen.

Under dramaet om landbrugspakken i februar blev den daværende miljøminister, Eva Kjer Hansen (V), kritiseret fra flere sider for at have pyntet på landbrugspakkens miljøregnskab.

De Konservative udtalte mistillid til Eva Kjer Hansen, som efter megen dramatik forlod sin ministerpost.

Nu bliver De Konservative og Søren Pape atter hørt, pointerer Troels Mylenberg.

- Min oplevelse er, at regeringen forholdsvist let kan imødekomme kravet fra De Konservative. Og det har regeringen valgt at gøre - nok nærmere af politiske hensyn end af miljømæssige hensyn.

- Regeringen efterkommer De Konservatives ønske for at få fred til at komme videre og for at lægge låg på denne sag, så der ikke er mere uro i den blå lejr omkring det her spørgsmål, siger Troels Mylenberg.

De Konservative kræver, at naturpakken udleder 624 ton mindre kvælstof i 2017 og 2018. Miljøminister Esben Lunde Larsen vil dog ikke garantere, at det krav bliver opfyldt.

Ifølge Troels Mylenberg kan ministerens tilbageholdenhed på dette punkt meget vel skyldes taktiske hensyn.

- Jeg tror, ministeren vil holde lidt igen, så det ikke ser ud, som om han lægger sig fuldstændigt fladt ned for De Konservative, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip