Mylenberg: LA vil presse regeringen til at makke ret

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Når Anders Samuelsen, Liberal Alliances politiske leder, proklamerer, at partiet ikke kan garantere regeringens overlevelse, så er det fordi, at Samuelsen vil sikre, at Venstre overholder sin del af aftalen i regeringsgrundlaget.

Det vurderer Troels Mylenberg, chefredaktør på Fyns Amts Avis og politisk kommentator.

- Anders Samuelsen er ikke ude på at vælte regeringen, men derimod vil han have regeringen til at leve op til regeringsgrundlaget, siger Troels Mylenberg til Ritzau.

- Der, hvor han bare har virkeligheden lidt imod sig, er, at der ikke er flertal i Folketinget for lettelser af topskatten, siger han.

Anders Samuelsens markante udtalelse falder i kølvandet på, at regeringen tirsdag slog fast, at skatteforhandlingerne er udskudt fra foråret til efteråret 2016.

Det selv om Liberal Alliance tidligere har lagt pres på Venstre for at få gennemført regeringsgrundlagets ambition om topskattelettelser.

Spørger man Troels Mylenberg, så er Samuelsens største problem, at de blå partier, der ønsker skattesænkelser, er i mindretal.

Derfor forventer Troels Mylenberg også, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er klar til at have is i maven.

- Lars Løkke har et godt greb om Liberal Alliance.

- Han er nødt til at tro, at Liberal Alliance simpelthen ikke vil vælte en regering, der har som ambition at sænke skatten i toppen. Dermed risikere han jo at få en socialdemokratisk regering, der slet ikke vil lette topskatten, siger han.

Selv om Lars Løkke kan håbe, at Liberal Alliance foretrækker en blå regering frem for en rød, så mener Troels Mylenberg ikke, at regeringslederen skal vide sig alt for sikker.

- Det er grundlæggende en armlægning mellem de to partier.

- Det er ligesom en kold krig, for Anders Samuelsen ved godt, at det kun virker at råbe "ulven kommer" én gang. Man kan ikke sige, at man vil vælte regeringen uden at gøre det. Så er det jo bare en tom trussel, siger Troels Mylenberg.

/ritzau/