Mylenberg om Mette F: Kløgtigt at være påpasselig

Skrevet af admin

25/08/2015

Dagens topnyheder

Der var ikke meget nyt under solen fra Socialdemokraterne, da partiets formand, Mette Frederiksen, holdt pressemøde på partiets sommergruppemøde.

Det mener Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amtsavis, der kalder taktikken "meget klog".

- Man kan jo ikke ligefrem sige, at hun løftede sløret for alverden. Hun er selvfølgelig klar over, at hun skal passe på med at ikke sige for meget.

Mette Frederiksen sagde, at et nyt dagpengesystem "nødvendigvis ikke skal blive dyrere", og det er en god strategi, vurderer Mylenberg.

- Jeg tolker det som om, at hun venter og ser, hvad der kommer. Det er meget klogt, at hun ikke åbner en kattelem for, at der er noget, der kan tolkes som noget nyt, der senere kan blive brugt mod hende, siger han.

Siden Mette Frederiksen overtog formandsposten efter Helle Thorning-Schmidt, er det ikke meget den nye formand afviger fra den tidligere kurs.

Men det er ikke så overraskende, mener Troels Mylenberg.

- Hun har lagt en strategi om, at hun skal være tro mod den linje, hun var med til som minister. Det her er starten på et stort og langt projekt om, at Mette Frederiksen skal være statsminister.

På asyl- og udlændingeområdet står Mette Frederiksen også fast. Partiet mener fortsat, at Danmark skal kunne tilrettelægge sin politik og ikke være underlagt regler fra EU.

Til det har den nye formand fuld opbakning fra Socialdemokraternes bagland, vurderer Troels Mylenberg.

- Der er ingen slinger i valsen. Hun har fuldstændig klart mandat hele linjen over. Der er ingen, der pipper særlig stor kritik, ikke engang på udlændingeområdet.

- Lige nu står Mette Frederiksen rigtig stærkt i partiet, og hun har meget større opbakning, end Helle Thorning-Schmidt nogensinde havde, fastslår Troels Mylenberg.

/ritzau/