Myndighed advarer hundeejere: Lad nu være med at behandle din hund som et menneske

Store flotte øjne, en flad snude og et rundt hoved. 

Stadigt flere hundeejere behandler deres dyr som mennesker og går direkte efter menneskelige træk, når de køber deres kæledy.

Det er dog en direkte skadelig tendens, mener det norske Matttilsynet – det, der svarer til fødevarestyrelsen herhjemme. Det er en gammel joke, at dyreejere køber dyr, der minde om dem selv, men det bør altså stoppe, mener Mattilsynet. 

- Udgangspunktet for det (at vi går ud med en advarsel red.) er, at vi ser kæledyr blive behandler på en måde, som mere og mere minder om den måde, vi behandler mennesker på. De mest populære hunderacer har faktisk meget menneskelige træk så som flade næser og store øjne, siger chefen for afdelingen for dyrevelfærd i Matttilsynet, Torrun Knævelsrud til mediet VG.

Læs også: Hvert år forvandler han sin hund til et nyt dyr: Se, hvad hunden må finde sig i

Især racerne fransk bulldog, chihuahua og mobs er derfor eftertragtede, lyder logikken – blandt dem er salget fordoblet på få år.

De er så eftertragtede, at de godkendte kenneler ikke altid kan følge med efterspørgslen, hvilket skaber et marked for ulovlig avl og salg af dyr. Det betyder, at dyrene sælges med avlsbetingede problemer, og at de fx lider af problemer med vejtrækning, overophedning og renlighed.

Læs også: Barnepasser ofrer sin arm, da gal hund går amok på tre-årig dreng

Budskabet fra nabolandets myndigheder er således, at 1) dyr er ikke mennesker og skal ikke behandles sådan eller købes, fordi de har menneskelige træk og 2) dyr bør købes hos godkendte forhandlere.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

Dagens Gossip