Myndigheder bekræfter ny hestekød-skandale

Hårby Slagtehus i Skanderborg er blevet meldt til politiet af Fødevarestyrelsen for at blande både hestekød og svinekød i oksekød.

Det bekræfter lederen af Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark.

- Jeg kan bekræfte, at vi har politianmeldt virksomheden, fordi de har vildledt deres kunder i forbindelse med salg af hestekød, siger Michael Rosenmark.

I en pressemeddelelse omhandlende kontrolrapporten fra besøget på Hårby Slagtehus den 13. februar kan man læse:

- Resultatet af prøverne ligger nu klar og viser, at der er fundet hestekød og/eller svinekød i kødprodukter, solgt fra Hårby til omkringliggende pizzeriaer og grillbarer, fremgår det af meddelelsen.

Ud af samlet ni prøver af henholdsvis "pizzakød" og "formede bøffer" fra Hårby Slagtehus har tre prøver indeholdt dna fra hestekød, fem kødprøver har indeholdt dna fra heste- og svinekød, mens en enkelt prøve har indeholdt dna fra svin.

Det er ikke i sig selv ulovligt at blande heste- og oksekød, hvis blot kunder og slutforbrugeren i pizzeriaet får klar besked om, hvad de køber.

Hårby Slagtehus har selv oplyst over for Fødevarestyrelsen, at kunderne hele tiden har været oplyst om, at "pizzakød"- og "formede bøffer"-produkterne indholdt hestekød.

Det modsiges dog i rapporten, hvori der står, at "alle virksomhederne har oplyst, at de var af den overbevisning, at de har købt oksekød hos Hårby," fremgår det.

Fødevarestyrelsens rejsehold har derfor foretaget kontrol hos seks fødevarevirksomheder - to pizzeriaer og fire grillbarer - der havde købt 'pizzakød' og 'formede bøffer' fra Hårby

Fødevarestyrelsens Rejsehold har haft særligt fokus på sammenblandet kød efter skandalen om hestekød i okselasagne og flere andre færdigretter, som er havnet i europæiske og danske frysediske.

Hestekød er ikke farligt eller usundt for mennesker. Men i Frankrig er der konstateret hestekød, som muligvis er solgt til menneskeføde, og som har indeholdt medicinen pehnylbutazon, som kan være skadelig for mennesker.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip