Myndigheder bekymret for Bloomberg-læk

I hvert fald har en talskvinde fra centralbanken, Fed, nu ifølge nyhedsbureauet Reuters afkrævet Bloomberg-koncernen svar på, hvad der er sket.

»Vi ser på sagen og har været i kontakt med Bloomberg for at høre mere,« siger talskvinden ifølge Reuters.

Også det amerikanske finansministerium har angiveligt valgt at undersøge sagen. Et stigende antal aktører er simpelthen bange for, at det, de troede var fortrolig information, er kommet ud til udenforstående, der ville kunne misbruge bruge dataen.

Skandalen begyndte at rulle, da en journalist fra nyhedsbureauet Bloomberg i et interview med en chef hos finanshuset Goldman Sachs nævnte, at han vidste, at en medarbejder ved Goldman Sachs ikke havde logget på sin Bloomberg-terminal i lang tid.

Den besked undrede Goldman-chefen, for informationen kunne journalisten kun have fået ved at have haft adgang til data fra den del af Bloomberg-koncernen, der står for terminalerne, og som giver børsmæglere og andre finansfolk adgang til realtime markedsdata. For der burde være vandtætte skotter mellem de to dele af Bloomberg-koncernen.

Herefter kontaktede Goldman-chefen Bloomberg, og efter at have undersøgt sagen, måtte Bloomberg krybe til korset og fortælle, at journalister ved Bloombergs nyhedsbureau »ved en fejl« i årevis havde haft adgang til terminalkundernes brugerdata.

Det var ikke al data, journalisterne havde kunnet snage i. Aktiehandler, porteføljer og kommunikation var ikke blevet lækket, fortalte Bloomberg, men journalisterne kunne dog se logons, søgninger på markedsdata og muligvis også spørgsmål og svar fra terminalernes online chat-helpdesk.

Bloombergs ansvarlige har undskyldt sagen, og gjort det klart, at adgangen til den fortrolige data nu er stoppet. Umiddelbart har Bloomberg ikke givet udtryk for, at der er lækket informationer, der kunne bruges til noget, der kunne få alvorlige konsekvenser.

Den konklusion er der dog delte meninger om. Topchefer ved Goldman Sachs vurderer ifølge Reuters, at bare det at vide, hvad en højtstående person i et finanshus søger på af virksomheder og sektorer, »nemt« vil kunne misbruges i profitøjemed. Hvis der har været tale om, at myndigheder er blevet overvåget, vil konsekvenserne potentielt kunne være endnu større. Bloomberg er i høj grad bygget op om de terminaler, koncernen leverer. Servicen har 315.000 brugere globalt set og genererer broderparten af Bloomberg-koncernens årlige omsætning på knap otte milliarder dollar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip