Myndigheder gransker Morsis »fornærmelser« af retsvæsnet

På den baggrund er der udstedt et nyt rejseforbud mod Morsi, der lige nu tilbageholdes af militæret.

Også den øverste leder af Det Muslimske Broderskab, som støtter den afsatte præsident, er blevet arresteret. Ifølge AFP har egyptisk militærpolitiet torsdag pågrebet Mohammed Badie for at have opildnet til drab på demonstranter.

Det Muslimske Broderskab har svaret på anholdelserne ved at sige, at situationen kan udløse vold, men at det ikke bliver broderskabet, der kommer til at stå bag en optrapning af situationen. Samtidig nægter det islamistiske parti at samarbejde med de grupper i samfundet, der står bag militærets magtovertagelse.

Magtovertagelsen har ført til indsættelsen af Adli Mansour som ny egyptisk præsident. Den tidligere leder af landets forfatningsdomstol aflagde torsdag sin ed ved en officiel ceremoni i Cairo. Tanken er, at han skal indtage en overgangsrolle, indtil der kan holdes nyvalg.

Mens flere vestlige ledere har udtrykt skepsis over for militærets magtovertagelse i Egypten, får den nye præsident lykønskninger fra oliestaterne Saudi Arabien, Bahrain, Kuwait og Forenede Arabiske Emirater.

Mest opsigtsvækkende får den nye præsident også opbakning fra Qatar, der både økonomisk og politisk støttede Det Islamiske Broderskab og Mohamed Morsi før militærkuppet.

Dagens Gossip