Myndighederne nægter at hjælpe ørnen, som hænger uhjælpeligt fast: Så finder han riflen frem

Ørnen har en særlig plads i mange amerikanernes hjerte. Den hvidhovede havørn er nationalfugl og figurerer både i litteraturen og på præsidentens officielle segl.

Så da en af slagsen i weekenden - forud for Uafhængighedsdagen i dag den 4. juli - blev opdaget hængende fra et træ ved Rush City i Minnesota uden mulighed for at komme fri, kontaktede Jason Galvin og hans naboer diverse myndigheder, rapporterer CBS Minnesota.

Ingen ville hjælpe. Fuglen hang fra et reb, som den havde fået rundt om benene, der nu havde viklet sig om en gren højt oppe. Jason Galvin, der er pensioneret soldat, havde dog en temmelig insisterende kone, som mente, at man ikke bare kunne lade ørnen hænge der og vente på den visse død. 

Hun vidste, at han var en dygtig skarpskytte. Han sagde ja til den nærmest umulige opgave, efter at have fået tilladelse fra myndighederne.

Jason Galvin tog sin riffel og begyndte at skyde efter rebet, der var viklet om ørnens ben og træet. 150 skud senere så han og hustruen fuglen dale langsomt ned i sikkerhed.

Læs også: Verdens mest ensomme løve: Alene og sulten i forladt dyrepark

Takket være den vilde redningsaktion ser det ud til, at fuglen overlever.

Se videoen nedenfor.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip