Mystik om 18-årig kvindes rådne tænder: Smuldrer og falder ud uden grund

Den 18-årige pædagogmedhjælper Linzi Grant fra byen Milton Keynes nord for London beder om hjælp til at få behandlet den mystiske lidelse, der får hendes tænder til at smuldre og falde ud, blot hun nyser.

Linzi Grant har fået indsat midlertidige tænder forrest i sin mund, men tilstanden fortsætter med at plage hende trods utallige tandlægebehandlinger, skriver britiske Metro.

Teenageren har smerter i sit tandkød og kan kun spise blød mad.

- Det er ydmygende, og jeg er blevet overrasket over, hvor mange mennesker der bare stirrer på mig. Hver gang jeg nyser eller ryster på hovedet, falder stykker af mine tænder ud.

- Jeg har bare lyst til at forklare folk, hvad der er galt med mig, men jeg ved det ikke engang selv, fortæller den ulykkelige kvinde til Metro.

Læger kan ikke give Linzi Grant en præcis diagnose, men de mener, at det er sandsynligt, at den bizarre lidelse har noget med hendes diabetes at gøre, fordi tandproblemer og diabetes ofte hænger sammen.

Den unge kvinde siger dog selv, at hun altid har passet rigtig godt på sine tænder ved at gå til tandlægen jævnligt og undgå for meget sukker, og derfor mener hun, at der må være en anden grund til tilstanden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De mærkværdige tandproblemer begyndte, da Linzi Grant var 14 år gammel, og hun pludselig følte smerte i sine bagerste tænder, skriver Metro. Under en operation fik hun fjernet nerverne, og fra det tidspunkt begyndte hendes tænder langsomt at rådne og gå i stykker.

Hun husker, at hun sad og så tv, da hun pludselig mærkede, at hendes tænder begyndte at smuldre i hendes mund. Hun var fortvivlet og forvirret og græd som pisket. 

Hos tandlægen drænede man den unge kvindes tænder for væske, men lige lidt hjalp det.

I dag siger eksperter, at den eneste mulige behandling for Linzi Grant er at fjerne alle hendes tænder og få dem erstattet af implantater, hvilket vil koste hende tæt på 200.000 kroner.

Hun deler sin historie i håb om, at nogen kan hjælpe hende med at opklare, hvad lidelsen skyldes og for at indsamle penge til den dyre behandling. Se hendes indsamlingsside HER.

- Jeg har så længe forsøgt at klare det her problem selv, men jeg kan ikke mere. Der må være nogen derude, der kan hjælpe mig, lyder hendes bøn.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip