Mystik om tidligere russisk ministers død i Washington

Skrevet af admin

11/03/2016

Mest læste i dag

En kontroversiel tidligere minister og rådgiver for Vladimir Putin, som beskyldes for at begrænse de russiske mediers frihed, er død i USA af et hårdt slag i hovedet og ikke af et hjertetilfælde.

Det fremgår af nye oplysninger.

Mikhail Lesin blev fundet livløs på et Hotel Dupont Circle i Washington i november sidste år.

Udover et hårdt slag til ansigtet har hans nakke, overkrop og lemmer fået skader, skriver avisen Washington Post med retsmedicinere som kilder.

Lesin, der var med til at stifte det engelsksprogede russiske tv-netværk RT, blev fundet livløs 7. november, og da en ambulance ankom, blev han erklæret død. Han blev 57 år.

De nye oplysninger passer meget dårligt med de russiske statsmediers forklaring på hans død. Her hed det, at Lesin døde af et hjertetilfælde.

En talsmand for politiet siger til Washington Post, at sagen fortsat efterforskes. Det udelukkes ikke, at sagen overgår til at være en mordsag.

En talsmand for Putin siger fredag, at den russiske regering forventer, at Washington Post vil aflevere "detaljeret officiel information" om Lesins død.

Lesin var tidligere leder for det statskontrollerede olie-gasselskab Gazproms medier. Fra 1999 til 2004 var han Putins presseminister.

/ritzau/AFP