Mystisk iPhone-fejl er lagt ind med vilje af Apple

En fejlmeddelse er årsag til, at tusindvis af iPhone 6-ejere har måtte se deres telefon gå helt i sort.

Problemet knytter sig til telefonens hjem-knap, der blandt andet bruges til at låse enheden op ved hjælp af den digitale aflæser af fingeraftryk.

Metoden med touch-ID gør, at man slipper for at indtaste en personlig kode ved brug af telefonen, men derimod blot lader sensoren aflæse fingeraftrykket.

Fejlen kan ifølge norske VG opstå, hvis telefonens ejeren har fået lavet en defekt hjem-knap hos en reparatør, der ikke er autoresteret af Apple.

Problemet er bare, at en efterfølgende opdatering af iOS-systemet kan føre til, at telefonen ikke kan registrere og 'finde' den nye knap, og dermed risikerer man at sidde tilbage med en ubrugelig telefon.

Ifølge den engelske avis The Guardian indrømmer Apple, at fejlen - der er kendt som 'Error 53' - bevidst er blevet lagt ind af den amerikanske tech-virksomhed. 

Læs også: Joakims iPhone eksploderede i sengen: Det sprøjtede med batterisyre

- Vi tager kundernes sikkerhed alvorligt og Error 53 er et resultat af en sikkerhedskontrol for at beskytte vores kunder, siger en talsperson fra Apple.

Talspersonen fra elektronikgiganten fortsætter:

-  iOS (telefonen styresystem, red.) kontrollerer, at Touch ID-sensoren i Phone eller på iPad matcher telefonens øvrige dele. Hvis det registereres, at den ikke stemmer overens med de andre dele, så vil Touch ID ikke længere fungere.

Ifølge Apple er sikkerhedssystemet udviklet for at forhindre falske Touch ID-sensorer fra at blive taget i brug.

Problemet med Error 53 og de ubrugeligt telefoner lader dog til at være stort.

På hjemmesiden iFixit er emner med Error 53 populært læsestof, hvilket ifølge sidens ejermand, Kyle Wiens, vidner om, at tusindvis af Appe-brugere er blevet ramt af fejlen.

Man skal kontakte Apple Support, hvis man modtager fejlmeldingen Error 53, forklarer talspersonen fra Apple.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip