Mystisk mand gav børn legetøj for 10.000 kroner - men hvem er han?

Skrevet af Morten Larsen

23/06/2016

Dagens topnyheder

Det mindede om noget fra en gammel bog af Charles Dickens, da en mystisk mand i onsdags trådte ind ad døren til den lokale legetøjsbutik på handelsgaden i den norske provinsby Halden.

Ude foran butiksvinduet til den barnlige forretning stod en mindre flok børnehavebørn med fire pædagoger.

Børnehaven var sådan set på vej hjem fra en tur i parken, men var stoppet op midt på fortovet for at se på facaden til legetøjsbutikken Lille Paris.

Børnene fik ikke lov til at nyde synet af de utallige legemuligheder i fred, da de blev afbrudt af en mand klædt i jakkesæt.

Han stak hovedet ud af døråbningen og sagde, at hele børnehaven burde komme ind i butikken.

Læs også: 9-årig beder lastbilchauffør om at babysitte, men vent til du ser ‘datteren’ - denne far fortjener en medalje

Kort forinden havde han givet sit kreditkort til en af de butiksansatte med beskeden om, at han ville købe legetøj for 10.000 kroner til børnehaven.

- Vi blev lamslåede. Det var helt fantastisk, forklarer pædagoger Mette Minge til norsk P4.

Inde i butikken fik børnene mulighed for at udleve den klassiske og normalt helt uopnåelige barndomsdrøm i en legetøjsbuk, der på utrolig vis blev til virkelighed takket være den jakkeklædte mand.

Nu undrer alle i byen sig over, hvem manden er.

- Vi har ikke fundet ud af det, siger Mette Minge, der er leder af Festningsgata Menighetsbarnehage.

På byens avis har man heller ikke løst mysteriet om den glade givers identitet, men redaktøren har en teori om, at der ikke er tale om en lokal.

Morten Ulekleiv forklarer til P4, at alle de fire børnehavepædagoger bor i den sydnorske by Halden, hvor de aldrig tidligere var stødt ind i den velklædte mand.

- En haldenser, der går klædt i jakkesæt på en helt almindelig hverdag ville folk kende til, siger nyhedsredaktøren fra Halden Arbeiderblad.

På tilfældigvis blev manden i jakkesættet fotograferet, og nu forsøger folk på baggrund af billedet af mandens nakke at finde ud af, hvem manden mon kan være. 

Se fotoet her:

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

https://s31.postimg.org/dcz096ccb/Sk_rmbillede_2016_06_23_kl_14_28_44.png