Mystisk mand sprang ud af fly i 1971 med 10 millioner kroner - hvad skete der med ham?

På en novemberdag i 1971 steg en helt almindeligt udseende mand ombord på et fly i den amerikanske delstat Oregon.

Den velklædte mand, der lod sig registrere under navnet 'Dan Cooper', satte sig i et passagersæde på indenrigsflyet med kurs mod Seattle i nabostaten Washington.

Da flyet var i luften, rakte manden i jakkesættet hånden i vejret.

Læs også: Husker du En Skør Skør Verden? Her er hele sandheden om det bizarre blad

En stewardesse kom hen til ham, og hun fik besked på at sætte sig på sædet ved siden af. Den mystiske Mr. Cooper åbnede sin taske og gav kvinden et glimt af det, der med ledninger og elektroniske anordninger lignende en bombe.

Han krævede en stor sum penge, en faldskærm og at flyet skulle mellemlande i Seattle.

I lufthavnen lod han flyets øvrige passagerer stige af, mens 200.000 dollars og en faldskærm kom ombord på flyvemaskinen. Han beordrede piloten til at flyve mod Mexico.

Flyet var lige kommet i luften, da han sagde til kabinepersonalet, at de skulle gå ud til piloten i cockpittet, og derfor har ingen set, hvordan eller hvornår den mystiske 'Dan Cooper' åbnede bagdøren på flyet og sprang ud i sin faldskærm.

Siden da har sagen om flykapreren i faldskærm været en gåde for FBI.

Myndighederne kom hurtigt frem til, at historiens hovedperson stod i en svær situation på landjorden, hvis han overhovedet overlevede springet ud i mørket fra bagdøren på Boeing 727'en.

Et nådesløst bjerglandskab og frosttemperaturer er årsag til, at FBI altid har arbejdet med en teori om, at manden døde i udførelsen af det spektakulære kup.

I tidens løb har flere mænd meldt sig som 'Dan Cooper', men hver gang har FBI nået frem til den konklusion, at der ikke har været tale om den ægte vare.

I maj 1980 blev der fundet tusindvis af forvaskede dollarsedler ved en flodbred. Pengene kunne spores til at være fra den løsesum, som den mystiske mand fik udleveret i lufthavnen i Seattle.

Hvis man tager hensyn til inflation, så ville løsesummen på 200.000 dollars i dag svare til omkring 10 millioner kroner.

I dag er sagen om 'Dan Cooper' stadig et mysterium for FBI, da de ikke har været i stand til at finde ud af, hvem der gemte – og måske stadig gemmer sig – bag det sagnomspundne navn.

FBI har nu meddelt, at de 'i 45 år har fulgt alle ledetråde, men nu vælger at bruge ressourcer på andre og mere prioriterede sager'. Det skriver Dagbladet

Dermed er det sidste punktum indtil videre sat i den fascinerende fortælling fra det mørke luftrum over det barske skov- og bjerglandskab i staten Washington.

FBI ønsker at takke offentligheden for den store mængde tips, de har modtaget i sagen, og de tilskynder borgere at tage kontakt, hvis de skulle finde fysiske beviser, der kan kædes sammen med faldskærmen eller pengene. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip