Mystisk O.J. Simpson-kniv er ikke forsvundet mordvåben

Skrevet af admin

02/04/2016

Dagens topnyheder

Mordvåbnet i "århundredets retssag" er stadig ikke fundet.

En kniv, som er fundet på den tidligere NFL-stjerne O.J. Simpsons gamle ejendom, er ikke mordvåbnet i den berømte drabssag, hvor Simpson blev beskyldt for at stikke sin ekskone og hendes ven ihjel.

Det oplyser politiet i Los Angeles.

Fundet af kniven blev ellers beskrevet verden over i begyndelsen af marts, da politiet i Los Angeles meddelte, at de ville undersøge kniven, der var blevet fundet på O.J. Simpsons tidligere ejendom et helt årti tidligere.

Politiet i Los Angeles skriver fredag lokal tid på Twitter, at de nu har slået fast, at kniven ikke har noget at gøre med drabene på Nicole Brown Simpson og Ron Goldman.

- Efterforskningen forbliver åben, skriver politiet.

Simpson blev anklaget for drabene og stillet for retten i 1994 i en af de mest omtalte retssager nogensinde. Drabsvåbnet blev aldrig fundet, og O.J. Simpson, der i 1970'erne var en sand megastjerne i amerikansk fodbold, blev frikendt i 1995.

Ifølge avisen Los Angeles Times blev kniven for adskillige år siden overdraget til en politimand, som ikke var i tjeneste, af en bygningsarbejder. Politiet fik dog først kendskab til kniven i marts, og derfor iværksatte de nye undersøgelser i sagen.

Selv om kniven havde givet nye spor i sagen, kan retssagen mod O.J. Simpson ikke tages op igen på grund af den amerikanske retspraksis, der tilsiger, at en frikendt person ikke efterfølgende kan dømmes skyldig i den samme sag.

Den tidligere fodboldstjerne afsoner dog også en dom på 33 års fængsel i Nevada for røveri og bortførelse under et overfald på et hotelværelse i Las Vegas i 2007.

Simpson blev dømt for sammen med bevæbnede venner at storme ind på et værelse på Palace Station-kasinoet i Las Vegas og stjæle fra personer, som ville sælge klenodier fra den tidligere stjernes karriere.

/ritzau/