Mystisk PET-agent ville have Westergaard død

Den tidligere PET-agent Morten Storm forsøgte at få muslimer i Danmark til at slå tegneren Kurt Westergaard ihjel, mens han var på lønningslisten i PET.

Sådan lyder anklagen fra tre muslimer, som står frem i mandagens udgave af BT.

Ifølge den dansk-bosniske muslim Adnan Avdic, som er kendt i det radikale muslimske miljø herhjemme, lagde PET-agenten en "færdig attentatplan" for drabet på Kurt Westergaard, som i 2005 efter mange muslimers opfattelse tegnede profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

27-årige Avdic delte lejlighed med Morten Storm i foråret 2007. Muslimen hævder, at PET-agenten ville have ham til at skyde Kurt Westergaard foran et fitnesscenter i Aarhus, hvor bladtegneren normalt trænede.

- Jeg fik en adresse på et fitnesscenter, oplysninger om, hvornår Kurt Westergaard kom, og instrukser om, at det var nemmere at skyde ham, når han kom ud af centret.

- Morten Storm sagde, jeg skulle gøre det, fordi han ville blive genkendt. Han kunne skaffe våben til at udføre drabet, siger Adnan Avdic til BT.

Morten Storm levede i flere år et dobbeltliv. Mens han var en del af det radikale muslimske miljø, arbejdede han for PET. Undercover-arbejdet førte - ifølge ham selv - til drabet på al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki i Yemen. PET benægter det.

Hvis Morten Storm har opfordret til drab, bryder han både straffeloven og reglerne som PET-ansat, fortæller lektor i strafferet Trine Baumbach fra Københavns Universitet til BT.

Yderligere to muslimer, som kender Morten Storm fra moskeer i Aarhus, hævder overfor avisen, at de ligeledes blev opfordret til at dræbe tegneren.

- Han trak mig til side efter en fredagsbøn i moskeen i Bazar Vest og foreslog, at jeg skød Kurt Westergaard.

- Det skulle ske foran et fitnesscenter ved Viby Torv, når Westergaard kom ud. Det værste var, at jeg på det tidspunkt kun var 17 år, siger 22-årige Abu Mussab til avisen.

Samme forklaring lyder fra 29-årige Abu Abdullah.

Morten Storm ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for BT.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip