Mystisk video fra 1950 er dukket op: Bævere blev smidt ud fra fly med faldskærm

Forstil dig synet af en stor bæver, der med faldskærm dumper ned i et naturskønt område i den amerikanske delstat Idaho.

Nu behøver du ikke længere nøjes med at have disse bizarre billeder af de svævende gnavere inde i dit hoved.

En gruppe amerikanske historikere har fundet frem til en 14 minutter lang dokumentarfilm om et mystisk og ret vanvittigt eksperiment fra omkring 1950.

I filmen kan man se, hvordan bævere bliver smidt ud med faldskærm fra en flyvemaskine, og det er åbenbart noget, folk meget gerne vil se på.

I sidste uge lagde Idaho Historical Society dokumentaren op på YouTube, og siden da har over 400.000 mennesker set optagelserne af de store gnavere i de højere luftlag.

Historien bag eksperimentet er, at der tilbage i 1940'erne var rigtig mange bævere i visse dele af Idaho. Det skriver engelske The Independent.

Læs også: Kænguru med store mavemuskler stalker folk i boligområde

Man kunne sagtens gå uden for en dør uden at støde ind i en bæver, men alligevel var der for mange af de store pattedyr rundt omkring i delstaten i det nordvestlige USA.

Derfor begyndte naturfolkene i The Idaho Fish and Game Commission at indfange en masse af de op til 40 kilo tunge gnavere.

I små trækasser blev de transporteret op i et fly, hvorfra de med faldskærm med smidt ned over flodområder i delstaten, hvor der ikke var så mange bævere.

Det formodes, at dokumentarfilmen blevet lavet i 1950, og opdagelsen af de gamle optagelser er med til at kaste lys over det svævende eksperiment, der ellers har været omgærdet af mystik. 

Det absolutte klimaks i dokumentarfilmen finder man naturligvis i den scene, hvor en bæver i en trækasse bliver smidt ud fra flyvemaskinen.

Faldskærmen folder sig planmæssigt ud, og en ellers konstant søvndyssende speakerstemme kan nærmest heller ikke holde sin begejstring tilbage, da bæveren er sikkert nede på landjorden. 

- En højst usædvanlig og nobel rejse er slut for Hr. Bæver. Han er nu på vej; hans næse og instinkt fortæller ham, hvor han kan finde vandet, siger speakeren.

Hele dokumentarfilmen 'Fur For The Future' kan ses her, mens dette klip er af føromtalte højdepunkt:

 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip