Mystiske mærker på postkasser: Politiet afviser ikke at det kan være tyve

Tyvebander eller generelt måske bare tyveknægte bruger måske en metode til at udse sig huse, hvor de vil bryde ind i.

Forleden fortalte vi om gule mærker på postkasser, som muligvis kunne være en form for afmærkning fra bander, der vil lave indbrud.

Lokalpolitiet i Kolding er i disse dage meget opmærksomme, da der i to tilfælde er blevet sat et hvidt mærke i det ene hjørne af postkasser. Det er sket i to tilfælde i henholdsvis Bjert og Nr. Bjert ved Kolding.

- Det er selvfølgelig kun gisninger, men vi har da en teori om, at tyve for eksempel bruger mærker på postkasser eller øldåser for at finde tilbage til et hus, hvor de vil begå indbrud, siger Jesper Brian Jensen fra lokalpolitiet i Kolding, til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

En advarsel om gule mærker/prikker på postkasser florerer lige nu på Facebook og bliver delt af mange. Sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group A/S advarer mod, at der er tale om en hoax - det vil sige en meddelelse, hvor det blot gælder om at få så mange som muligt til at dele den.

Men Jesper Brian Jensen afviser sikkerhedsfirmaets teori:

- Den tror vi altså ikke på. Vi har efterforsket en del i det i den senere tid. Vi har forhørt os hos budcentraler, aviser og så videre for at høre om det er noget de bruger. Men det bliver afvist. Vi tror dog alligevel, at der er noget om snakken, fortæller Jesper Brian Jensen.

Han opfordrer borgerne til at rette henvendelse til politiet, hvis man opdager, at der er blevet sat et mærke på postkassen.

- Vi vil jo gerne til bunds i, hvad de mærker betyder, slutter Jesper Brian Jensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip