Når du har læst dette, smider du aldrig æggeskaller ud igen

Kalcium er et vigtigt mineral for knogler og muskler. Derfor spiser mange lidt ekstra kalcium i form af vitaminpiller, men faktisk er der en kilde til mineralet, som ligger lige til højrebenet: Æggeskaller.

For det meste ryger de i skraldespanden eller kompostbunken, men det er rimeligt nemt at lave sit eget kosttilskud af skallerne og på den måde få lidt ekstra kalcium ind i sin kost.

Sådan gør du:

1. Skyl skallerne, så de er fri for hvide- og blommerester.

2. Kog dem i 10 minutter for at fjerne eventuelle bakterier.

3. Tænd ovnen på 95 grader og bag skallerne i 10-15 minutter.

Læs også: Derfor må du aldrig smide kernerne fra din vandmelon ud

4. Når de er færdigbagte, er æggeskallerne meget nemme at knuse.

5. Pulveriser æggeskallerne i eksempelvis en blender eller minihakker.

6. Det færdige pulver kan tilsættes din almindelige mad, kommes i vand eller en smoothie. Det er smækfyldt med kalcium, som er godt for knoglerne.

Se videoen nedenfor.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV