Naboer til metrobyggeri: Metrolov bør ændres

Skrevet af admin

25/06/2014

Mest læste i dag

Beboerforeningen omkring Marmorkirken kalder Rigsrevisionens og statsrevisorernes kritik af metrobyggeriet Cityringen i København for sønderlemmende.

I en statusberetning onsdag fandt statsrevisorerne blandt andet, at Metroselskabets og ejernes hidtidige styring af byggeriet af Cityringen i København ikke har været tilfredsstillende.

Beboerforeningen omkring Marmorkirken håber derfor, at kritikken betyder, at metroloven, der træder i kraft 1. juli, bliver taget op til fornyelse.

- Politikerne har ikke taget beslutningen om loven på et oplyst grundlag, siger talsmand for beboerforeningen omkring Marmorkirken, Carsten Nielsen, til Ritzau.

- Har folketingspolitikere besluttet noget på baggrund af urigtige eller ufuldstændige oplysninger. Det mener jeg, de har. Jeg håber, de vil tænke sig godt om, tilføjer han.

Talsmanden føler, at naboerne til metrobyggeriet uanset hvad står tilbage som de helt store tabere.

- Vi føler os enormt dårligt behandlet. Vi bliver straffet for en dårlig planlægning. Hundredvis eller tusindvis af borgere får kraftig sundhedsskadelig støj i op til fem år. Der er ikke fortilfælde for det her. Det er historisk, siger Carsten Nielsen.

Metroloven er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, og den betyder, at beboerne vil få bedre mulighed for kompensation og genhusning. Loven er dog blevet kritiseret for at fjerne naboerne til metrobyggeriets muligheder for at klage.

Statsrevisorerne bemærker samtidig i sin kritik, at Metroselskabets og skiftende transportministres forklaringer på de hidtidige forsinkelser af cityringprojektet ikke har været fyldestgørende. Og det er Carsten Nielsen enig i.

- Det må være tydeligt for enhver, at metrobyggeriet har været kraftigt forsinket. Metroselskabet har så forsøgt at redde den hjem med, hvad vi betegner som ulovligt døgnarbejde. Men vi mener, at det, der kommer frem i dag, beviser, at vi har ret, siger han.

- Vi ønsker ikke at stoppe metrobyggeriet. Vi ønsker, at der skal være en metro i København, men vi ønsker ikke, at mennesker skal lide skade på deres sundhed på grund af et metrobyggeri, som viser sig at have været elendigt planlagt, siger Carsten Nielsen.

/ritzau/