Naboer til Nice-mistænkt beskriver ham som en enspænder

Naboer til den mand, som mistænkes for at have dræbt mindst 84 mennesker med en lastbil i Nice, beskriver ham som en enspænder uden synlige religiøse tilhørsforhold.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge det franske nyhedsbureau har politiet identificeret den formodede gerningsmand som den 31-årige fransk-tuneser Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, hvis id-papirer blev fundet i lastbilen.

Naboer beskriver ham som en person, der holdt sig for sig selv, som sjældent talte med nogen, og som ikke hilste tilbage på dem.

Hans lejlighed ligger i en fireetagers boligblok i et arbejderkvarter i Nice. Ifølge den lokale avis Nice-Matin er der tale om Abattoirs-distriktet.

Sebastien, en nabo, som taler på betingelse af, at hans fulde navn ikke bliver brugt, fortæller, at Mohamed Lahouaiej-Bouhlel ikke virkede åbenlyst religiøs, og at han ofte var iklædt shorts og nogle gange arbejdsstøvler.

En kvindelig nabo fortæller, at han var en flot mand, som kiggede efter hendes døtre.

Politiets efterforskere og retsmedicinere gik i gang med at ransage mandens lejlighed fredag klokken 9.30 i samarbejde med en væbnet indsatsstyrke. De er senere set bringe poser med materiale ud.

Samtidig er en person ifølge den franske tv-station iTele blevet pågrebet under en politiaktion omkring lejligheden.

En politikilde tæt på efterforskningen fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at den formodede gerningsmand var kendt af politiet i forvejen i forbindelse med blandt andet tyveri og vold.

Manden var dog ikke på den franske efterretningstjenestes liste over personer, som man holder øje med.

Også avisen Nice-Matin har oplysninger om den mulige gerningsmand.

- Ifølge vores oplysninger var det en Nice-borger fra Tunesien, der kørte lastbilen. Manden på 31 år skød også mod folkemængden, mens han kørte, skriver avisen på sin hjemmeside.

Tunesiske myndigheder oplyser til Reuters, at manden var fra den tunesiske by Msaken, som han sidst besøgte for fire år siden.

/ritzau/

Dagens Gossip