Naboer til teltlejr for asylansøgere: Ballade tvinger os til at flytte

Naboer til en teltlejr for asylansøgere i Næstved føler sig så utrygge, at flere af dem har set sig nødsaget til at flytte fra nabolaget.

Sådan lyder meldingen fra en sydsjællandsk familie, der til avisen Sjællandske forklarer, at der i løbet af den seneste tid er sket en eskalering af urolighederne i og omkring den omdiskuterede teltlejr.

Familien, der ikke ønsker deres for- eller efternavn i avisen, forklarer, at flere af beboerne i teltlejren går ind i de omkringliggende haver.

Læs også: Støjberg vil sende flere migranter tilbage til Afrika

- De render rundt i vores haver, kigger ind af vinduer og tager fat i dørhåndtagene. Vores børn har ikke lyst til at være her, siger et unavngivet familiemedlem til Sjællandske.

Avisen skriver, at 14 personer fra nabolaget mødtes sidste weekend for at drøfte situationen, og flere familier pønser på at flytte væk fra området.

Byens borgmester, socialdemokraten Carsten Rasmussen, efterlyser nu en dato for, hvornår teltlejren kan lukkes, men fra Venstres udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg lyder beskeden, at der ikke er planer om at pakke de mange telte sammen på Beredskabsstyrelsens grønne areal i den østlige del af Næstved. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip