Nabohjælp afskrækker indbrudstyvene i dukse-kommune

Julemåneden er traditionelt højsæson for indbrudstyve.

Men i Middelfart har december været en mere tryg måned end sædvanligt for villaejerne efter en øget fokus på nabohjælp.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2013 er registreret 24 indbrud i private villaer – i december 2012 var tallet 35. Det svarer til et fald på 31 procent.

- Det er en positiv nyhed, at vi i december i år kan konstatere, at der er sket færre indbrud i villakvartererne. Det kan skyldes flere forhold. Både en øget bevidsthed hos borgerne og en skærpet indsats fra vores side for at forebygge indbrud i private hjem.

- Samtidig kan vi se, at vi i Middelfart Kommune nu har 500 tilmeldte husstande til nabohjælp. Sammenlignet med andre kommuner er det et flot tal, siger vicepolitikommissær Jørn Fischer fra Lokalpolitiet i Middelfart i en pressemeddelelse.

Mens antallet af indbrud i villaer er faldet i Middelfart, er tallet steget på landsplan med næsten 24 procent fra 2944 til 3664 registrerede indbrud i villaer i december.

Den 3. december blev der afholdt et borgermøde i Middelfart, som var arrangeret af TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd i samarbejde med Middelfart Kommune.

Borgermødet satte fokus på, hvor meget man selv kan gøre for at bekæmpe indbrud.

Hos TrygFonden er man ikke i tvivl om, at Nabohjælp har en positiv effekt.

- Vi har solid dokumentation for, at Nabohjælp er et vigtigt og effektivt værktøj, som får naboer til at stå sammen om at bekæmpe indbrud i lokalområderne, siger Merete Konnerup, der er TrygFondens områdechef for trivsel.

Udviklingen i indbrud vil fortsat blive fulgt tæt og samtidig understreger Lokalpolitiet i Middelfart, at samarbejdet med borgerne er afgørende for at bekæmpe indbrud.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip