Nabohjælp afskrækker indbrudstyvene i dukse-kommune

Julemåneden er traditionelt højsæson for indbrudstyve.

Men i Middelfart har december været en mere tryg måned end sædvanligt for villaejerne efter en øget fokus på nabohjælp.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2013 er registreret 24 indbrud i private villaer – i december 2012 var tallet 35. Det svarer til et fald på 31 procent.

- Det er en positiv nyhed, at vi i december i år kan konstatere, at der er sket færre indbrud i villakvartererne. Det kan skyldes flere forhold. Både en øget bevidsthed hos borgerne og en skærpet indsats fra vores side for at forebygge indbrud i private hjem.

- Samtidig kan vi se, at vi i Middelfart Kommune nu har 500 tilmeldte husstande til nabohjælp. Sammenlignet med andre kommuner er det et flot tal, siger vicepolitikommissær Jørn Fischer fra Lokalpolitiet i Middelfart i en pressemeddelelse.

Mens antallet af indbrud i villaer er faldet i Middelfart, er tallet steget på landsplan med næsten 24 procent fra 2944 til 3664 registrerede indbrud i villaer i december.

Den 3. december blev der afholdt et borgermøde i Middelfart, som var arrangeret af TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd i samarbejde med Middelfart Kommune.

Borgermødet satte fokus på, hvor meget man selv kan gøre for at bekæmpe indbrud.

Hos TrygFonden er man ikke i tvivl om, at Nabohjælp har en positiv effekt.

- Vi har solid dokumentation for, at Nabohjælp er et vigtigt og effektivt værktøj, som får naboer til at stå sammen om at bekæmpe indbrud i lokalområderne, siger Merete Konnerup, der er TrygFondens områdechef for trivsel.

Udviklingen i indbrud vil fortsat blive fulgt tæt og samtidig understreger Lokalpolitiet i Middelfart, at samarbejdet med borgerne er afgørende for at bekæmpe indbrud.

/ritzau/

Dagens Gossip