Nabolande fordømmer omverdenens kritik af Qatar-VM

Debatten om det rimelige i at placere fodbold-VM i 2022 i Qatar er igen højaktuel, efter at det internationale fodboldforbund (Fifa) er blevet centrum for anklager om korruption og bedrageri.

Men midt i stormvejret kan qatarerne glæde sig over fuld støtte fra de øvrige golfstater, som efter et udenrigsministermøde i Gulf Cooperation Council (GCC) stiller sig fuldt og helt bag de kommende VM-værter og samtidig langer ud efter kritikerne.

- Ministerforsamlingen udtrykker kraftig fordømmelse af den hadefulde kampagne, som forsøger at miskreditere Qatars værtskab for VM i 2022.

- GCC står solidarisk bag Qatar og giver sin støtte til dette internationale sportsarrangement, et værtskab som Qatar har vundet gennem en stor indsats og i ærlig konkurrence, hvilket alle kan bevidne, lyder det i en erklæring fra GCC.

Beslutningen om at placere verdens næststørste sportsarrangement i den lille golfstat har været til diskussion lige siden afstemningen i 2010.

Efter de nylige arrestationer af 14 fremtrædende Fifa-folk, der er anklaget for korruption, er projektørlyset igen blevet kastet på begivenhederne op til valget.

Det schweiziske Fifa-medlem Domenico Scala blev i sidste weekend citeret for, at beslutningen kan blive omstødt, hvis det viser sig, at der er hold i anklagerne om, at Fifa-medlemmer blev bestukket til at stemme på Qatar.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip