Nacer Bouhanni sprinter sig til anden sejr i Catalonien

Skrevet af admin

22/03/2016

Dagens topnyheder

Cofidis-rytteren Nacer Bouhanni satte tirsdag en tyk streg under, at han er feltets bedste sprinter i cykelløbet Catalonien Rundt.

Tirsdag spurtede Bouhanni igen først over målstregen, da anden etape af løbet blev kørt fra byen Mataro ved Middelhavskysten til Olot på en strækning over 178 kilometer.

Der var på forhånd lagt op til et spurtopgør på anden etape, ligesom tilfældet var mandag, da de første etaper af Catalonien Rundt oftest ligger godt til sprinterne.

Godt nok skulle rytterne tirsdag over et par stigninger i kategorierne ét og tre, men de lå tidligt på ruten.

Nacer Bouhanni vandt også første etape mandag, men han klagede efter etapen over, at han indledte dagen med maveproblemer og følte sig utilpas.

Alligevel blev det løbets førertrøje, der rullede først over stregen, hvor Cofidis-rytteren afviste den belgiske duo Gianni Meersman (Etixx-Quickstep) og Philippe Gilbert (BMC), som blev henvist til anden- og tredjepladsen.

En række ryttere - herunder de to belgiere - bar sorte armbånd til minde om ofrene fra tirsdagens bombeangreb i Bruxelles.

Løbet har deltagelse af en lang række store etapeløbs-navne, som må formodes at vise sig mere frem senere i løbet.

Det er første gang i denne sæson, at fx Alberto Contador (Tinkoff) og Tour de France-vinderen fra i fjor, Chris Froom (Team Sky), står over for hinanden, og blandt andre Nairo Quintana (Movistar) stiller også til start i Catalonien Rundt i år.

De store navne har mulighed for at vise sig frem onsdag, når tredje etape på 172 kilometer fra Girona til La Molina slutter i Pyrenæerne.

/ritzau/