Nadal efter chok-nederlag: Det er ingen tragedie

For to uger siden vandt han for ottende gang Grand Slam-turneringen French Open i Paris.

Men da han skulle følge op på triumfen i Wimbledon, røg han allerede i første runde ud mod belgieren Steve Darcis, der blot ligger nummer 113 på verdensranglisten.

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Stor ros til Steve. Han spillede godt. Men det her er ingen tragedie. Livet går videre, sagde den 27-årige spanier, der har prøvet lignende nedture tidligere.

Så sent som i fjor blev det i Wimbledon til nederlag i anden runde.

Dengang var det verdensranglistens nummer 100, Lukas Rosol, der servede ham ud.

- Lige nu er det svært at sige, om jeg nogensinde kan vinde Wimbledon igen. Men jeg har de kommende år tænkt mig at gøre forsøget, sagde Rafael Nadal, der nægtede at kommentere, hvorvidt nederlaget skyldtes de knæproblemer, han de seneste år har været plaget af.

- Det er ikke den rette dag at diskutere den sag, sagde Rafael Nadal.

Efter han tabte i Wimbledon i fjor, vendte han på grund af sin kroniske knæskade først tilbage syv måneder senere.

- Alt i alt er jeg glad for det år, jeg indtil videre har haft. At jeg allerede nu er ude af Wimbledon, har jeg det naturligvis dårligt med. Men siden februar har jeg vundet syv turneringer og kun tabt tre kampe. Mit comeback har overgået mine vildeste drømme. Lige nu er det min plan at komme tilbage så hurtigt som muligt, sagde Rafael Nadal.

Steve Darcis var naturligvis i højt humør, da han mødte pressen efter kampen, som han vandt 7-6, 7-6, 6-4.

- Der er en af min karrieres største sejre nogensinde. Selvfølgelig er jeg glad. Jeg vidste på forhånd, at det ville blive svært. Og det blev det. Nadal kæmpede hårdt i hver eneste duel. Det hjalp mig, at det var hans første kamp på græs i år, sagde Steve Darcis.

Mens Rafael Nadal tabte, spillede sidste års to finalister Roger Federer og Andy Murray sig til gengæld problemløst videre i turneringen.

Dagens Gossip