Nadal er igen tenniskongen over dem alle

US Open-vinder Rafael Nadal har gjort et bemærkelsesværdigt comeback efter en langvarig knæskade. Spaniereren har stort set været ubesejret siden, og på mandag er han igen rangeret som verdens bedste tennisspiller.

- Dette er et fantastisk år, og det er uden tvivl en af de bedste i min karriere, fastslår den 27-årige spanier.

Han sikrede sig førstepladsen på den kommende verdensrangliste, da han eliminerede Tomas Berdych i semifinalen af China Open, fordi den tjekkiske modstander måtte trække sig med en rygskade i første sæt. Der var han allerede nede med 2-4 i Nadals favør.

Det er langt fra en tilfældighed, at Rafael Nadal nu står i sin 13. finale efter sit comeback i februar. Hele 10 ud af de 12 foregående finaler er endt med sejr til Nadal - herunder finalerne i French Open og US Open.

Sidst Rafael Nadal var rangeret som verdens bedste tennisspiller, var i juli 2011, da han efter hele 56 uger på toppen blev viftet væk af Novak Djokovic, der har domineret sporten, indtil Nadal igen fandt storformen frem.

Sejren over Berdych var for Nadal den 21. smagsprøve på sejrens sødme i træk.

I søndagens finale ved China Open i Beijing kan Nadal få endnu et brag af et møde med sin serbiske rival i førsteseedede Novak Djokovic. Den hidtidige verdensetter møder i sin semifinale franske Richard Gasquet.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip