Nadal fik sin hævn over Djokovic

Rafael Nadal kan for alvor begynde at føle sig som en vinder i stil med den levende legende Roger Federer. For natten til tirsdag dansk tid slog den 27-årige spanier verdensetteren Novak Djokovic i en pulserende og livlig US Open-finale med sætcifrene 6-2, 3-6, 6-4 og 6-1.

Det hårdtslående pragteksemplar af en fysik tog dermed sin 13. Grand Slam-sejr i en alder af blot 27 år. Det er nøjagtig samme antal, som Roger Federer nåede at vinde, da han blev 27 tilbage i 2008.

- At have denne succes er fantastisk. Jeg har aldrig forventet det. Men det er livet, og jeg er heldig at have det, jeg har, sagde spanieren i sin tale til publikum i New York efter sejren.

Men det er ikke det eneste, der vil fremstå mindeværdigt for den mallorcinske US Open-vinder. Sejren over verdensetteren var hektisk og velspillet og med et sjældent set jerngreb om serberen, der dog virkede som en mand på vej tilbage i kampen, da han styrede tredje sæt i land. Men Rafael Nadal var i modsætning til Djokovic' semifinalemodstander, Stanislas Wawrinka, kynisk og dygtig nok til at snørre sækken og støde Djokovic af tronen, når han viste indledende svagheder.

Et af kampens højdepunkter udspillede sig over en fantastisk duel over 54 slag, der fik de 23.000 tilskuere på Arthur Ashe Stadium i New York op af sæderne i jubel.

Novak Djokovic var efter kampen klar i sin tale og erkendte, at han på grund af mange uprovokerede fejl ikke havde fortjent at vinde kampen i modsætning til Rafael Nadal, der spillede uhyre sikkert og satsede mindre på sine førsteserver.

Rafael Nadal har nu vundet alle sine 22 opgør på hard court-underlag i denne sæson, og han revancherede ligeledes sit nederlag til netop Novak Djokovic i 2011-udgaven af US Open. Sidste år var Rafael Nadal ude med en knæskade under den amerikanske Grand Slam-turnering.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip