Nadal henter selvtillid med grussejr i Hamburg

Tennisspilleren Rafael Nadal har haft en klar plan med at stille op i tennisturneringen Hamburg Open - at vinde tenniskampe.

Tirsdag lykkedes det så for spanieren at hente lidt selvtillid, da han i første runde besejrede sin landsmand Fernando Verdasco med 3-6, 6-1, 6-1.

Turneringen spilles på grusunderlag, mens den næste store opgave - grandslam-turneringen US Open om en måned, spilles på hårdt underlag.

Men valget af Hamburg Open har Nadal ikke lagt skjul på i optakten til turneringen. Han har tidligere understreget, at han er kommet for at hente sejre og finde tilbage til topformen.

- Det var en meget vigtig sejr. Mentalt er det vigtigt for mig, at jeg sluttede kampen bedre, end jeg begyndte den.

- Det var meget positivt for mig, at jeg var i stand til at gøre det, og jeg er bare glad for måden, jeg kom tilbage på, siger Rafael Nadal til atpworldtour.com

2015 har ikke været et succesfuldt år indtil nu for Nadal, der er røget helt ned som nummer 10 på verdensranglisten. Han har allerede tabte 12 kampe i år, hvor han i hele 2014 tabte 11 kampe i alt.

Han måtte tidligere på året se sig besejret i French Open, som han ellers har vundet ni gange tidligere.

I dette års Wimbledon røg Rafael Nadal ud allerede i anden runde, og derfor varmer sejren for spanieren, inden der spilles US Open.

/ritzau/

Dagens Gossip