Nadal: Hjemmebanefordel gør Danmark til svær modstander

Skrevet af admin

17/09/2015

Mest læste i dag

Det spanske tennislandshold stiller op som storfavorit i weekendens Davis Cup-møde med Danmark i den næstbedste division.

Men selv om Spanien i Rafael Nadal og David Ferrer råder over to spillere fra verdens top-otte, er Nadal ydmyg nok til at vurdere den kommende kamp som en svær opgave for spanierne.

Han mener, det har betydning, at Danmark spiller på hjemmebane i Odense.

- Vi spiller i Danmark, så de har valgt boldene og underlaget og ved, hvordan det er at spille her. De kender denne slags indendørs-underlag, så det bliver en svær kamp for os, siger Rafael Nadal.

Han indrømmer, at kendskabet til de danske aktører er begrænset, men Frederik Løchte Nielsen har med Wimbledon-triumfen i double i 2012 gjort sig bemærket. Mens verdens nummer 909, Mikael Torpegaard, er et mere ubeskrevet blad.

- Vi kender Nielsen, men vi ved ikke så meget om, hvordan de spiller. Det må vi se fredag, siger Nadal.

Han indleder landskampen mod Torpegaard fredag klokken 16, og den 14-foldige grand slam-vinder kommer ikke til at tage let på opgaven.

- Man har altid en chance for at vinde kampen. Jeg kommer her for at gøre mit bedste i hver eneste bold, siger Nadal.

På papiret har Spanien et hold, der kunne være verdens bedste. I stedet er holdet dumpet ned i den næstbedste division. Fire år efter holdet senest vandt trofæet. Nadal har dog ikke været en del af holdet de seneste år.

- Lige nu er vi i hvert fald ikke verdens bedste hold. Vi har tabt nogle kampe, vi ikke skulle tabe, så nu er vi her i den næstbedste division, lyder det fra den spanske verdensstjerne.

/ritzau/