Nadal: Jeg er ikke klar til at vinde Australian Open

Skrevet af admin

17/01/2015

Dagens topnyheder

I 2009 vandt han titlen i Melbourne, og sidste år blev det til en plads i finalen mod vinderen Stanislas Wawrinka, men Rafael Nadal regner ikke selv med, at han i dette års udgave kan gøre sig gældende i kampen om titlen.

Forud for årets første grand slam-turnering nedtoner spanieren forventningerne til sin præstation. Dels fordi han er i gang med at spille sig tilbage i topform efter en blindtarmsoperation sidst i 2014. Men også fordi han døjer med rygproblemer.

- Jeg regner ikke mig selv blandt favoritterne her. Det gjorde jeg sidste år, men i år er en anden historie.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg følte mig klar til at vinde turneringen på nuværende tidspunkt, siger Rafael Nadal på pressemødet forud for turneringen.

Nadal henviser desuden til, at han ikke har mange kampe i benene på hardcourt, som er underlaget i Melbourne.

Siden marts 2014 har han kun spillet otte turneringskampe på hardcourt, hvoraf han overraskende tabte den seneste ved en opvarmningsturnering i Qatar til tyskeren Michael Berrer, der blot rangerer som nummer 121 i verden.

Ved Australian Open lægger Nadal i første runde ud mod russeren Mikhail Youzhny, som han har tabt til fire gange i 15 indbyrdes møder i karrieren.

Skulle Nadal klare den udfordring, har lodtrækningen formet sig på en måde, at han burde have fine muligheder for at nå frem til kvartfinalen mod tjekken Tomas Berdych - hvis seedningen ellers holder.

Nadal afviser da heller ikke, at han kan spille sig i topform i løbet af turneringen.

- Jeg har måske et andet syn på mine chancer, hvis jeg sidder her til pressekonference om en uge. Hvis jeg vinder nogle kampe, kan jeg få mere rytme i spillet og få større selvtillid, siger verdens nummer tre.

Australian Open begynder mandag.

/ritzau/