Nadal kræver ændringer for at undgå tennis-deroute

Skrevet af admin

26/03/2016

Dagens topnyheder

Hvis interessen for tennissporten skal bevares, er man nødt til at foretage regelændringer i forhold til udstyr som ketsjere og bolde.

Det mener den tidligere verdensetter Rafael Nadal, som advarer om, at fart og kraft vil dominere over evner og taktik. Og det går ud over seværdigheden, lyder pointen.

- Sporten har brug for forbedringer i alle aspekter. Spillerne er i dag højere. Ketsjeren rammer bolden hårdere end tidligere.

- Samtidig er der intet, der har ændret sig i forhold til regler, og om hvor højt nettet skal være og alt muligt andet, siger Nadal ifølge AFP.

Den 29-årige spanier, som for første gang siden 2004 ikke vandt en grand slam-turnering sidste år, er tilhænger af lange slagudvekslinger og ser derfor negativt på den teknologiske udvikling af udstyret.

- Folk bliver revet med, når pointene er intense og lange. Hver gang vi lader det ske mindre ofte, så er det klart, at vores sport kan få problemer i fremtiden.

- Tennis har været utroligt succesfuldt i lang tid. Sporten er sund. Men samtidig skal vi udvikle os og forudsige fremtiden, mener Nadal.

Med 67 titler - heriblandt 14 grand slam-titler - har Nadal haft masser af succes i mange år, men skader har spoleret karrieren på det seneste. Eventuelle ændringer er dog ikke for egen vindings skyld, bedyrer han.

- Jeg taler ikke om min egen generation, men om den næste. Folk kan lide dramaet og de lange dueller. Jeg husker ikke fantastiske kampe, som kun varede en serv og et slag.

- De kampe, folk husker, er de langsomme kampe med ufattelige point. Det er de kampe, folk viser følelser omkring og applauderer, forklarer Nadal.

I denne uge stiller Nadal op i ATP-turneringen i Miami, hvor han lørdag træder ind i anden runde som femteseedet mod den 23-årige bosnier Damir Dzumhur.

/ritzau/